Hvad man skal gøre med en amaryllis løg efter blomstring.

Spørgsmålet ’hvordan behandler jeg min amaryllis for at få den til at blomstrer igen næste år’ er et hyppigt spørgsmål.

De fleste amaryllisløg bliver smidt væk efter blomstring, men når du nyder dem, vil du måske gerne prøve at få amaryllis til at gro. Når det lykkes, vil den blomstre igen næste år.

Sådan her skal du behandle dine amaryllis for det bedste resultat:

Plant løget i en stor potte så den har rigeligt med jord og plads til at rødderne kan udvikle sig.

Løget plantes ca 2/3 dele under jorden.

Behandel den som du gør med dine andre planter; hold jorden fugtig og fodrer den (med gødning) en lille smule hvis det er nødvendigt.

Du må ikke skære stilken efter blomstring. Det er ofte rådgivet om at gøre dette, men hvis man skader den hule stilk, vil det skabe et åbent sår og jord kan komme ind i løget, hvilket kan skabe problemer. Lad stilken dø på en naturlig måde, i løbet af denne proces vil amaryllisløget selv lukke hullet.

Placer amaryllis på et varmt sted med masser af lys. Amaryllis et subtropisk løg, så det vil være svært at give den for meget varme og lys.

Når amaryllis føler sig glad, vil den begynde at sætte nye blade og disse blade vil forblive grønne hele året rundt. På ydersiden vil nogle af de gamle blade måske dø, mens nye blade gror ud af midten.

I november skal du placere din amaryllis plante med blade og alting, i et koldere rum med en temperatur der ikke er højere end 15 grader celsius.

Amaryllis vil opleve dette dyk i temperatur som dens vinter hvileperiode.

Efter to måneder skal du placerer din amaryllis på et varmt sted igen, og ved at gøre dette, vil amaryllis tro at det er forår igen og den vil begynde med at blomstrer.

Når du er heldig, vil amaryllis sætte flere blomster igen i februar og marts. Men den vil kun blomstrer når den har groet godt i løbet af den foregående sommer.

Når amaryllisløget har udviklet nok blade i løbet af sin gro periode, så vil den højst sandsynligt blomstrer igen. Hver gang en amaryllis sætter 4 par af blade, vil den stoppe med at gro i et stykke tid og begynde at lave en blomsterstamme med blomster. Næste forår, efter dens kølige hvileperiode, vil blomsterstammen begynde med at sætte og blomstrer.

Held og lykke med dine amaryllis løg.

Rigtig god fornøjelse med det.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pleje af Amaryllis

Denne kategori er tom.